Ātra un viegli apgūstama metode uzacu tonēšanai

Uzacu tonēšana ir process, kurā tiek mainīta uzacu matiņu krāsa, lai tās izskatītos izteiksmīgākas un piešķirtu sejas izteiksmēm vairāk akcentu. Šī procedūra var tikt veikta gan salonā, gan mājās, izmantojot īpašus uzacu tonēšanas komplektus.
1. Sagatavošana
Pirms sāc, rūpīgi attīri uzacu zonu, lai noņemtu visus kosmētikas atlikumus un eļļu. Tas palīdzēs krāsai labāk pieķerties matiņiem.
2. Aizsargā ādu ap uzacīm
Lai izvairītos no nevēlamas krāsas uz ādas, uzklāj nedaudz vazelīna vai barojošu krēmu ap uzacīm. Tas darbosies kā barjera, novēršot krāsas nokļūšanu uz ādas.
3. Sajauc krāsu
Seko instrukcijām, kas nāk kopā ar uzacu tonēšanas komplektu. Parasti tas ietver krāsas un attīstītāja maisīšanu konkrētā attiecībā. Pārliecinies, ka krāsa ir viendabīgi sajaukusies.
4. Uzklāj krāsu
Izmantojot tīru otu vai nelielu aplikatoru, uzmanīgi uzklāj krāsu uz uzacu matiņiem. Sāc no iekšējās malas un virzies uz ārējo malu, nodrošinot vienmērīgu krāsas pārklājumu. Izmanto tikai plānu krāsas kārtu, lai izvairītos no pārmērīgas krāsas uzklāšanas.
5. Izvēlies pareizo iedarbības laiku
Atkarībā no vēlamās tonējuma intensitātes, krāsu var atstāt uz uzacīm no dažām minūtēm līdz pat 10 minūtēm. Tumšākam tonim nepieciešams ilgāks laiks, bet vieglākam tonim — īsāks.
6. Noņem krāsu
Pēc norādītā laika uzmanīgi noņem krāsu ar mitru vates tamponu vai drāniņu. Izvairies no berzēšanas, lai nesabojātu uzacu matiņus.
7. Pārbaudi rezultātu
Ja krāsa nav pietiekami tumša, procedūru var atkārtot. Ja krāsa ir pārāk tumša, var mēģināt to nedaudz izbalināt, izmantojot maigu šampūnu un ūdeni.
8. Kopšana pēc tonēšanas
Lai saglabātu krāsu ilgāk un uzacu matiņus veselīgus, regulāri lieto barojošas eļļas vai serums. Izvairies no spēcīgiem tīrīšanas līdzekļiem uzacu zonā.